Zijn Googles kaarten nog steeds beter dan die van Apple?

brooklyn-bridge-apple-mapsDe kritiek was niet van de lucht toen Apple met de introductie van de iPhone 5 ook de laatste versie van iOS en daarbij een eigen kaartendienst lanceerde. Tot aan iOS 6.0 kreeg u standaard Google Maps meegeleverd, maar die bleek ineens vervangen door een eigen variant van Apple. Hun goed recht natuurlijk, mits de kwaliteit daar ook naar was. Dat bleek niet helemaal het geval. Satellietfoto’s zagen er vervormd uit, de kaarten stonden vol fouten en waren lang niet zo gedetailleerd als die van Google. Apple gaf de fouten uiteindelijk toe en beloofde beterschap .

Google heeft natuurlijk met Google Earth en andere geografische projecten al jarenlange ervaring als het op kaarten aankomt. Wellicht dat Apple hun achterstand hierin heeft onderschat, maar inmiddels heeft het bedrijf hard gewerkt aan verbeteringen. Die moeite heeft geloond, want op een aantal punten blijkt Apple Maps zeker te kunnen tippen aan de variant van Google. Zo is de app van Apple qua snelheid net zo makkelijk in het gebruik aan die van Google. Een belangrijk punt, zeker wanneer u onderweg bent en snel wilt kunnen navigeren. Ook op het gebied van energieverbruik scoren de apps inmiddels even goed.

Daarnaast moet ook gezegd worden dat Apple Maps een stuk gemakkelijker in het gebruik is dan Google Maps. Zo heeft Apple als geheime wapen altijd nog Siri, aan wie u letterlijk de weg kunt vragen. Na een gesproken vraag opent Apple Maps met een routebeschrijving, wat een ongekende functie is. Wie meer details zoekt kan echter nog altijd beter bij Google terecht. Waar Apple zich vooral richt op de hoofdwegen, is bij Google echt het kleinste zijstraatje nog gemakkelijk te vinden.

Op het gebied van extra functies biedt Apple daarentegen weer wat meer mogelijkheden. Zo heeft de app toegang tot uw contacten. Heeft u voor al uw vrienden het adres eenmaal toegevoegd, dan is het navigeren naar hun huizen dus de eenvoudigste zaak van de wereld. Gebruikt u daarbij een stem die u tijdens het rijden vertelt waar u links- of rechtsaf moet, dan zult u echter merken dat Googles app hierbij net wat sneller de informatie paraat heeft.

Tot slot kan gesteld worden dat beide apps over het algemeen zeer goed presteren, maar dat er op sommige vlakken verschillen zijn. Welke daarbij doorslaggevend zijn verschilt per gebruiker. Installeer dus beide apps en gebruik ze een tijdje om vervolgens op basis van eigen ervaringen een definitieve keuze te maken.

Reacties zijn gesloten.