Wordt Pokemon Meester met Google Earth – Google pakt groots uit met 1 April grap

Tja, als er een bedrijf is waarvan we zeker weten dat creativiteit en humor hoog in het vaandel staan dan is het wel Google. De grootste zoekmachine ter wereld weet ons – naast het voorzien van alle informatie die je je maar kunt bedenken – regelmatig te te entertainen door middel van Doodles op haar website.

Tijdens 1 April pakten de Amerikanen echter groots uit door samen te werken met Nintendo en wisten ze miljoenen gamers over de hele wereld blij te maken door levensechte (nou ja, in ieder geval digitale) Pokemon te integreren in alle Google Maps en Google Earth apps.

Tientallen wilde Pokemon werden losgelaten over de hele wereld en met behulp van een aantal tips was het de taak aan de Pokemon meesters om de wezentjes op te sporen en te vangen op 1 April.

Voor degene die geen flauw idee heeft waar het over gaat, Pokemon is wellicht de meest populaire en bekende TV show voor kinderen uit de jaren negentig. Sindsdien zijn er talloze games, kaartspelletjes, films en actiefiguren van de serie gemaakt en tientallen miljoenen kinderen (maar zeker ook volwassenen) zijn er nog dagelijks mee bezig.

Dus… nu weten we ook weer hoe je simpel maar effectief miljoenen fans voor je bedrijf kan winnen ;-)

Reacties zijn gesloten.