Waar blijft SIRI op Google Maps?

Zoals menig smartphone gebruiker zonder twijfel heeft ontdekt kun je met Google Earth en Maps meer dan alleen maar de wereld verkennen. Sinds kort heeft Google een vrij nauwkeurige navigatie in de Maps app ingebouwd waarmee ze natuurlijk de concurrentie aan willen gaan met bijvoorbeeld TomTom.

Waar je voor een TomTom wat centjes neer moet leggen is de navigatie van Google – zoals we wel van Google gewend zijn – helemaal gratis te gebruiken. Los van de kwaliteit en nauwkeurigheid van de navigatie zelf – die overigens van een uitstekend niveau is – zijn er wat dingen die opvallen bij Google. Een van die dingen is de navigatiestem die je door de stad moet leiden.

Afhankelijk van welk toestel je gebruikt krijg je te maken met een andere navigatiestem. Wat ons opviel is dat de navigatiestem op de bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5 wel heel erg…tja..´interessant´ is. En dit bedoelen we helaas niet op een positieve manier, luister maar:

Dan vragen wij ons natuurlijk meteen af, waarom wordt er geen soortgelijke stem als bijvoorbeeld SIRI gebruikt zoals op de iPhone. Iedere iPhone gebruiker zal je ongetwijfeld kunnen vertellen dat SIRI een stuk aangenamer is om naar te luisteren dan de ronduit slecht geprogrammeerde robot in de Galaxy S5.

Voor de iPhone gebruikers onder ons zijn er een paar knappe koppen die een trucje hebben gevonden waarmee je ervoor kan zorgen dat SIRI ook via Google Maps je navigatie regelt in plaats van via de standaard Apple Maps (waarvan we allen weten dat die niet zo heel nauwkeurig is ;-) ).

Een beetje omslachtig, maar vrij simpel: je vraagt SIRI normaal om je navigatie en je voegt aan het einde van je vraag de woorden “via transit” toe. Hierdoor geeft SIRI je de optie om andere navigatie apps te gebruiken en als je Google Maps hebt geinstalleerd dan staat die natuurlijk bovenaan het lijstje.

Reacties zijn gesloten.