Google Maps alternatief voor Android toestellen rolt uit

Een hele lange tijd leek het erop dat de relatie tussen een Google en Samsung een goede was. Beide bedrijven zijn op verschillende gebieden afhankelijk van elkaar. De Koreaanse fabrikant is de grootste leverancier van Android toestellen en de Amerikaanse zoekgigant zorgt ervoor dat Android verder wordt ontwikkeld.

De laatste tijd lijkt Samsung echter wat meer afstand te nemen van Google. Zo heeft het bedrijf onlangs nog Tizen ontwikkelt, een besturingssysteem voor mobiele apparaten van eigen bodem. Enkele toestellen zoals de Galaxy Gear S zijn al uitgerust met een test versie van het systeem.

Nu komt daar dus ook nog de Nokia-Here app bij. Dit is een alternatief voor Google Maps met wereldwijde kaarten en navigatie van Nokia. Samsung kwam afgelopen week met de mededeling dat de Here app vanaf nu ook te downloaden is op Android toestellen – die normaal dus gebruik maken van Google Maps.

Offline modus

Here Maps en Google Maps lijken voor het grootste deel op elkaar. Beide applicaties zijn gratis te gebruiken en bieden wereldwijde navigatie mogelijkheden. Wat Nokia (en dus ook Samsung) echter belooft is dat Here ook offline zal werken. Met Google Maps kun je ook offline kaarten opslaan voor tijdelijk gebruik, maar daarmee kun je geen extra informatie ophalen zoals navigatie of openingstijden van lokale winkels. Dit zou in de offline modus van Here dus wel moeten kunnen.

Nokia-HERE-DEveloper

Here Maps, Transit en Drive+

Naast de Here Maps app zijn er ook nog de Here Drive+ en Here Transit die momenteel alleen voor Nokia (Lumia) en Windows Phone toestellen beschikbaar zijn. Deze geven respectievelijk meer informatie (ook wederom compleet offline) over de huidige files en openbaar vervoer in grote steden.

Of deze applicaties ook naar Android komen samen met Here Maps is nog niet bekend.

Reacties zijn gesloten.