Google Earth, maar dan op Mars

Eerlijk is eerlijk, wij zijn nog lang niet uitgekeken op onze aardbol! Maar veertien jaar nadat Google met het fenomenale Google Earth kwam, vindt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA het kennelijk tijd voor iets nieuws. We gaan namelijk naar Mars – en wel met het nieuwe NASA Mars Trek.

Met deze ‘Google Earth voor Mars’ kun je vanuit je luie stoel de rode planeet ontdekken. Dit is mogelijk doordat NASA Mars Trek gebruik maakt van de inmiddels vele duizenden hoge resolutie foto’s die gemaakt zijn tijdens alle verkennende missies op Mars. Dus laat je astronautenpak maar gewoon aan de kapstok hangen en je raket in de garage staan, want voor ons allemaal is het nu mogelijk om te kijken hoe onze buurplaneet er van dichtbij uitziet.

Je eigen expeditie op Mars

NASA Mars Trek is bovendien niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de beschikbare informatie die is verzameld tijdens de vele missies naar Mars. De locaties waarover meer bekend is, zijn gemarkeerd en kun je aanklikken voor extra informatie. Lees bijvoorbeeld alles over de landingsplek van de Curiosity of leg afbeeldingen van verschillende missies over elkaar om de verschillen hiertussen te bestuderen. Ook kun je 3D beelden bekijken voor het ultieme ruimtereis-gevoel.

Heb je de smaak te pakken en wil je meer? Maak dan gebruik van de STL-bestanden die je kunt downloaden in NASA Mars Trek. Hiermee maak je je eigen 3D modellen van Mars.


Zelfportret van Marsverkenner Curiosity op ‘Mojave’ op Mount Sharp, Mars

Reacties zijn gesloten.