De tijdlijn van Googles investeringen in duurzame energie

google-renewableGoogles ideologie voor een beter milieu en investeringen in duurzame energie is niet iets van de laatste jaren. Het bedrijf is al bijna 10 jaar geleden hiermee begonnen. We hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste duurzame projecten waar het bedrijf aan heeft (mee) gewerkt:

2006

Google wordt partner van EI Solutions en bouwen samen de grootste zonne-energie installatie van de Verenigde Staten. Het 1,6 megawatt grote project met meer dan 9000 zonnepanelen moet ruim 1000 huishoudens van Californië van elektriciteit voorzien.

2007

Googles eerste stap naar de auto-industrie: ze investeert 10 miljoen dollar in projecten voor onder andere hybride en volledig elektrische auto’s.

2009

Een topman van Google kondigt aan dat het bedrijf gaat investeringen in duurzame elektriciteitsinstallaties.

2010

Google investeert in windenergie:

  • Bijna 40 miljoen dollar in een windmolenpark in North Dakota.
  • Sluit een overeenkomst om 114 megawatt schone energie te kopen, opgewekt door een windmolenpark in Iowa.

2011

Naast een investering van 168 miljoen dollar in een zonne-energiecentrale in de Mojave-woestijn in Californië, steekt Google zo’n 100 miljoen dollar de Sherpherd Flat Wind Farm en sluit ze een afnamecontract af voor windenergie in Oklahoma.

2013

Google wordt partner van het Ivanpah project: het grootste zonne-energieproject ter wereld in aanbouw. Dit korte filmpje geeft weer wat het project is.

2014

Eneco, ontwikkelaar van een nog te bouwen windmolenpark in de Eemshaven, kondigt aan dat het Google van stroom gaat voorzien.

2015

Het Noorse bedrijf Scated Solar krijgt investering van Google van 157 miljoen dollar voor de bouw van een nieuw zonnepark in de Amerikaanse staat Utah.

Het bedrijf kennende zal het ook in de toekomst nog vele jaren blijven investeren in duurzame energie.

Reacties zijn gesloten.