Apple Maps krijgt grote update door lancering iOS 8

Toen Apple na de lancering van de iPhone 5 en iOS 6 besloot om Google Maps te vervangen door Apple Maps kreeg het bedrijf veel kritiek te verduren, de applicatie was incompleet en gaf soms zelfs foutieve informatie. Er is inmiddels echter veel veranderd en Apple heeft de applicatie in de loop der tijd flink weten te verbeteren. Nu de iPhone 6, en daarmee ook iOS 8, is gelanceerd heeft het Amerikaanse bedrijf nogmaals vele verbeteringen doorgevoerd.

Hieronder vind je de voornaamste veranderingen:

Het gebruik van andere apps

Een van de grootste, en misschien wel beste, veranderingen is dat het nu mogelijk is om met Apple Maps zoekopdrachten uit te voeren met andere navigatie-applicaties. We zijn daardoor niet langer gebonden aan de kaarten van Apple Maps, maar kunnen een zoekopdracht ook direct in bijvoorbeeld Google Maps openen. Erg handig, aangezien Google toch net wat nauwkeurigere kaarten heeft en er meer informatie in Google Maps beschikbaar is.

Nachtmodus

Een andere functie die nieuw is in Apple Maps is de zogenaamde nachtmodus. De iPhone detecteert met de lichtsensor of het donker is en zal als het donker is de helderheid van het scherm verlagen. Dit is een stuk rustgevender voor je ogen en vooral handig wanneer je Apple Maps ’s avonds of ’s nachts wilt gebruiken als navigatiesoftware in de auto. Je zal minder snel vermoeid raken en dus net wat fitter op de plaats van bestemming aankomen.

Steden in vogelvlucht

Tot slot heeft Apple Maps ook een vogelvluchtfunctie toegevoegd waarmee een aantal van de grootste metropolen op aarde in vogelvlucht bekeken kunnen worden. Ideaal voor de mensen die altijd al een naar Tokyo, New York of Parijs hebben willen reizen, maar daar eigenlijk geen tijd of geld voor hebben. Het is natuurlijk wat minder imposant dan daadwerkelijk naar de stad af te reizen, maar het virtuele model geeft wel een goede indruk van steden en bekende bezienswaardigheden.

Reacties zijn gesloten.